REEDS 70%

VERKOCHT

collegium

WELKOM IN ZOTTEGEM

 

Zottegem ligt aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Vlaanderens mooiste landschap: met golvende lijnen, karaktervolle kasseiwegen en beboste heuveltoppen. Wandel- en fietsplezier verzekerd. Maar ook wie van cultuur en erfgoed houdt, voelt zich thuis in Zottegem, dat zich ook ‘Egmontstede’ noemt naar de 16de-eeuwse graaf die hier zijn sporen naliet.

 

Maar bovenal is Zottegem een bruisende stad. Van terrasjes, over leuke boetieks, tot muziekfestivals:
hier staan ontspanning en plezier steeds voorop.

RUST & ACTIE

Op zoek naar de zalige rust van een groene omgeving? Of nood aan de energie van een levendige stad? In Zottegem vindt u het allebei: op nog geen 10 kilometer van uw deur stapt of fietst u door de reliëfrijke landschappen van de natuurgebieden Zwalmvallei, Steenbergse Bossen en Munkbosbeekvallei. En in hartje stad lonken leuke boetieks en gezellige terrasjes.
Tijdens de zomer zit de sfeer er pas echt goed in met tal van events en activiteiten - denk maar aan Rock Zottegem of de zonnige zomerbar.

VLOT BEREIKBAAR

Zottegem vormt een prima uitvalsbasis met zijn strategische ligging tussen enkele Vlaamse grootsteden. Die bereikt u vlot met de wagen (die u bij terugkomst weer achterlaat in uw privéparking) of met de trein, want Collegium ligt op wandelafstand van het station. Voor korte afstanden is de fiets dan weer een aanrader: de stad en haar omgeving tellen immers heel wat groene fietsroutes